Ervaringen klanten -Wim


Ik kwam naar de lessen vanwege jarenlange hardnekkige rugklachten waarvoor ik zo ongeveer elke denkbare therapie al had geprobeerd. Na het lezen van een boek over Pilates had ik de intuïtie dat het me zou kunnen helpen bij het omgaan met de pijn, een hogere ambitie had ik niet.
De lessen hebben dit resultaat wel gehad. Ik heb veel meer controle over mijn houding en bewegingen en de rugpijn is beduidend afgenomen. Ik loop weer hard (!), nadat ik dit drie jaar vanwege pijn niet meer kon.
Ik vind de lessen wel moeilijk, het vraagt een hoge concentratie en het krijgen van inzicht en gevoel in houding en afzonderlijke spiergroepen duurt – althans bij mij – lang. Het is echt een ontdekkingstocht. De lessen zijn intensief en strak gestructureerd. Voelt professioneel en doordacht.
Op grond van mijn ervaringen is Pilates de beste therapie voor rugklachten en wellicht ook schouderklachten. Ik denk dat het ook zeer preventief werkt, om het ontwikkelen van dat soort klachten te voorkomen.
Ik kan het dus iedereen aanraden.

Wim Hutten
23 mei 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s