Nieuw: Kennismaking MELT lessen

Introductiecursus MELT ®

Voel jij je ook wel een stijf in je rug, je schouders of je nek …? … of als je vanuit je stoel opstaat of uit je bed? Of tijdens en na je favoriete sport of meditatiebeoefening …?

Heb jij wel eens last van onverklaarbare pijnlijke plekjes in je lichaam ? of dat nu in rust is met bijvoorbeeld onrustige benen als je slaapt, tijdens het sporten of terwijl je aan het werk bent? 

Met de MELT® methode leer je op een unieke manier hoe je je lichaam op een natuurlijke wijze kan verzorgen en in balans kan brengen.  Je maakt bewegingen vanuit je eigen lichaamsgewicht en combineert deze bewegingen met de principes van zwaartekracht en lengtespanning.  Jouw bindweefsel krijgt hiermee de zorg die het verdient. Overal in jouw lichaam tref je bindweefsel aan, zoals in je botten, spieren en je bloed. Met het maken van specifieke bewegingstechnieken verbeter je de functie van je bindweefsel. Bindweefsel is voor jouw hele lichaam een belangrijk communicatiemiddel, dat het beste functioneert wanneer er geen stijve plekjes in de communicatiestroom zijn.  Door regelmatig de MELT® methode te gebruiken, geef je jouw lichaam de gelegenheid om te herstellen van stijve plekjes. Daarmee kan je bewegingen zo optimaal mogelijk uitvoeren, … of je nu gaat sporten, werken, relaxen of  andere hobbies en passies gaat uitoefenen. Het gebruiken van de MELT® methode  gaat jou op allerlei vlakken in het leven verbetering en ontspanning opleveren.

Hoe snel gaat dat verbeteren dan? Dat is helemaal afhankelijk van wat jouw lichaam nodig heeft, hoe de conditie van je lichaam op dit moment is, hoe jij het gebruik van de MELT® technieken zelf ervaart en hoeveel tijd jij jezelf geeft om iets nieuws te leren.

Eén ding is zeker ... vanaf het eerste moment dat je met de techniek aan de gang gaat, zal je het verschil ervaren tussen de behandeling  VOOR en NA. 

Hoe vaak ga je de technieken gebruiken? De methode werkt al goed door de technieken regelmatig (3x per week) ongeveer 10 minuten per keer toe te passen, Je kan zelfs elke dag slechts een minuut oefenen om  te starten met het optimaliseren van je bindweefsel.

Klinkt dit als “magic” …?!? ... een beetje wel hè …?

Is het leuk om te doen? Daar zal ik zeker geen “nee” op antwoorden. Ook leuk als je partner mee gaat doen … die van mij heeft nu geen onrustige benen meer tijdens zijn slaap … hij blij … en ik ook !  het scheelt mij een hoop blauwe plekken …  ; )

Vraagt het van mij inspanning ? Ga het voelen en ga ervan houden …. en beoordeel vooral zelf of de methode voor jou een verbetering in petto heeft.

In een eerste kennismakingscursus leer ik je de basistechnieken van de methode, waarmee je daarna thuis aan de slag gaat om  MELT® oefeningen te doen.  

De MELT® methodmaakt gebruik van MELT® balletjes en een zachte MELT® roller.

De materialen zijn speciaal ontwikkeld en getest door Sue Hitzman (bedenker van de methode) om de technieken hun werk zo goed mogelijk te laten doen

Deze methode helpt het lichaam o.a. om onopgemerkte pijnlijke en stijve plekjes in je bindweefsel op een pijnvrije manier uit je lichaam te verwijderen. Pijnplekjes die zich vaak, zonder dat je het zelf weet, vastzetten in je bindweefsel. Heel preventief om erger te voorkomen …

En verder doet deze unieke methode nog veel meer voor je …..ben jij nu ook nieuwsgierig …? … meld je dan aan voor meer informatie om met mij én deze mooie methode kennis te gaan maken – VOOR LESSEN op MAAT  on line  – en / of   in de studio

©Practice-at-Home